یکی از اصول اصلی که بارها در کتاب‌های موفقیت و سمینارها و جاهای مختلف شنیده‌ایم این است که باید مثبت اندیش باشیم، اما دقیقاً مثبت اندیشی چیست؟ باید چگونه رفتار کنیم؟ آیا همین‌که من مثبت اندیش باشم کافی است؟

ابتدا اجازه دهید تعریفی از مثبت اندیشی ارائه کنم تا کمی بهتر با این موضوع آشنا شویم.

مثبت اندیشی چیست؟

نظر من در خصوص مثبت اندیشی این است که مثبت اندیشی برداشتی است که ما نسبت به وقایع، اتفاقات و شرایطی که برایمان پیش می‌آید داریم، در کل باید بگویم که ما دو نوع اتفاق داریم:

اتفاقات خوب

اتفاقات به‌ظاهر بد

من نمی‌گویم اتفاقات بد چراکه معتقد هستم اصلاً این دسته وجود ندارد و هر اتفاقی که برایمان رخ می‌دهد، هر شرایطی را که ما تجربه می‌کنیم، هر رویدادی که پیش می‌آید، در کل هر چیزی که در جهان رخ می‌دهد خیر است و خوبی و غیر از این نمی‌تواند باشد، اما ما یا خیر آن را همان لحظه می‌فهمیم که اسم این دسته را گذاشته‌ام اتفاقات خوب یا خیر آن را بعد متوجه می‌شویم که این دسته از اتفاقات را اتفاقات به‌ظاهر بد نام‌گذاری کردم.

پس با این حساب هر اتفاقی که برایمان رخ می‌دهد به نفع ماست یا آن را همان موقع متوجه می‌شویم یا بعداً.

مثبت اندیشی

مثبت اندیشی به زبان ساده

مثبت اندیشی با توجه به توضیحاتی که در بالا دادم می‌شود برداشتی خوب و درست از اتفاقاتی که برایمان رخ می‌دهد و باعث می‌شود که ما حالمان خوب شود و احساس بهتری داشته باشیم.

مثبت اندیشی و برنامه‌ریزی ذهن

مثبت اندیشی یکی از راهکارهایی است که باعث می‌شود ما ذهنمان را مجدد برنامه‌ریزی کنیم، درواقع می‌توانیم ضمیر ناخودآگاهمان را که شرایط زندگی‌مان را می‌سازد را برنامه‌ریزی کنیم و آن شرایطی را خلق کنیم که خودمان به آن علاقه‌مند هستیم.

مثبت اندیشی و آرامش

بر اساس قانون جذب که می‌گوید هر چیز در جهان چیزی را به سمت خود جذب می‌کند، هر ارتعاش و انرژی ارتعاش و انرژی مشابه خودش را جذب می‌کند، ما می‌توانیم با مثبت اندیشی که همان نگاه جدیدی به اتفاقات است ارتعاش و فرکانس بهتری را ارسال کنیم که نتیجه آن می‌شود اتفاقات خوب بیشتر و شرایطی و اتفاقات و ایده‌هایی را دریافت خواهیم کرد که باعث می‌شود ما انرژی بهتر، احساس بهتر و در کل حال بهتری را داشته باشیم.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در خصوص قانون جذب و نحوه کار این قانون پیشنهاد می‌کنم مقاله قانون جذب چیست را در همین سایت مطالعه کنید.

مثبت اندیشی و خوش‌شانسی

همین الان افراد خوش‌شانس در اطرافتان را ذهنتان بیاورید، من نمی‌دانم این شخص کیست اما می‌توانم بگوییم که ویژگی بارز این فرد مثبت اندیشی است، شرایط و اتفاقات دقیقاً به نفع این شخص پیش می‌رود، خیلی از افراد با دیدن این شرایط می‌گویند فلانی خیلی خوش‌شانس. و احساس می‌کنند که اتفاقات بیرونی برای این شخص تأثیرگذار هستند و اسمش را شانس می‌گذارند درصورتی‌که افکار درونی، احساس خوب و مثبت اندیشی این فرد است که این اتفاقات را رغم می‌زند، من می‌خواهم به شما بگویم که شانس را می‌توانید به وجود بیاورید، می‌توانید با تغییر نگاهتان شما هم به یک فرد مثبت اندیش و خوش‌شانس تبدیل شوید.

مثبت اندیشی

خوش‌بینی بیش‌ازحد

خیلی خوب است که ما نسبت به اتفاقات و شرایط خوش‌بین باشیم و بتوانیم با زاویه نگاه بهتر و مثبت اندیش بودن نسبت به وقایع شرایط بهتری را ایجاد کنیم، اما نباید افراط داشته باشیم، برای اینکه این موضوع بهتر درک کنید اجازه دهید ابتدا یک دسته‌بندی در مورد افراد خوش‌بین داشته باشیم.

دسته اول:

افرادی هستند که نسبت به اتفاقات خوش‌بین هستند و مثبت اندیش به شرایط نگاه می‌کنند اما این‌طور نیستند که هیچ کاری انجام ندهند و منتظر باشند که اتفاقات خودش برای آن‌ها رخ دهد، آن‌ها همچنین آماده برخورد با هرگونه اتفاقی هستند اما ویژگی مثبت اندیش بودنشان باعث می‌شود که بتوانند راحت‌تر مسئله را حل کنند و تصمیم درستی بگیرند.

دسته دوم:

این افراد تنبل و اهمال‌کار هستند که بارها هم از داشتن این ویژگی‌شان به مشکل خوردند و شرایط بدی را تجربه کردند اما این افراد مثبت اندیشی را با تنبل بودن اشتباه گرفتند، این افراد به دلیل عدم داشتن اعتمادبه‌نفس و داشتن ترس هیچ‌گاه کاری نمی‌کنند و منتظر هستند که زمان اتفاقات را درست کند و بی‌خیالی و پشت گوش انداختن را با مثبت اندیش بودن و خوش‌بین بودن اشتباه گرفتند و از این بابت هم شرایط بدی را بارها تجربه کردند. امیدوارم که این افراد تفاوت مثبت اندیشی با تنبلی را درک کنند و آینده زندگی‌شان را زیبا بسازند.

منفی نگری

نقطه مقابل مثبت اندیشی منفی نگری است و متأسفانه افراد زیادی را می‌بینیم که با این ویژگی در حال زندگی کردن هستند، آن‌ها هر اتفاقی که می‌افتد چه خوب یا چه به‌ظاهر بد را ” بد ” تلقی می‌کنند و شروع به ناله و شکایت و گله می‌کنند و افکار منفی در خصوص موضوع را در ذهن خود پرورش می‌دهند و دقیقاً بدترین شرایط را در ذهن خود می‌سازند و به این دلیل می‌بینیم که هیچ‌گاه کاری نمی‌کنند چراکه همیشه نیمه‌خالی لیوان را می‌بینند. جالب است دریکی از سمینار‌هایم در مورد این موضوع صحبت می‌کردم که یکی از شرکت‌کنندگان بلند شد و گفت: اصلاً لیوان آب ندارد که ببینم. J افرادی که این‌طور فکر می‌کنند کاملاً ذهنشان را با افکار منفی و مسموم‌کننده پرکرده‌اند که حتی اجازه نمی‌دهند به فرد که یک ویژگی خوب را ببیند.

تفاوت افکار منفی با تفکر مثبت

اگر بخواهم خیلی ساده و کوتاه و صریح این تفاوت را بررسی کنم، می‌گوییم که افکار منفی مانند تاریکی و ظلمت است و مثبت اندیشی مانند جرقه‌های نور است که با ادامه دادن این افکار مثبت می‌توانند به مشعل و نور کامل برسید، پس هرزمانی که افکار منفی سراغتان آمد با تفکر مثبت تاریکی را به روشنایی تبدیل کنید.

 

۵ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • واقعا ممنونم من تازه بعد از ۲۹ سال اینو فهمیدم که از نوع دسته ی دومم و نمیتونم خودمو درست کنم احساس میکنم خیلی سختمه باید همش تمرین و آزمون و خطا کنم تا بگم من بلدم

    پاسخ
  • یک جهان سپاس بسیار مفید بود

    پاسخ
  • محمد جواد کاتب صابر
    ۱۳ ,بهمن, ۱۳۹۸ ۲۳:۲۷

    سلام از مطالب با ارزش حضرتعالی استفاده شد خیلی عالی بود ومن یاد آن شعر افتادم که میگه چو تو خود کنی اختر خویش رابد مدار از فلک چرخ نیک اختری را

    پاسخ
  • “من نمی‌گویم اتفاقات بد چراکه معتقد هستم اصلاً این دسته وجود ندارد و هر اتفاقی که برایمان رخ می‌دهد، هر شرایطی را که ما تجربه می‌کنیم، هر رویدادی که پیش می‌آید، در کل هر چیزی که در جهان رخ می‌دهد خیر است و خوبی و غیر از این نمی‌تواند باشد، اما ما یا خیر آن را همان لحظه می‌فهمیم که اسم این دسته را گذاشته‌ام اتفاقات خوب یا خیر آن را بعد متوجه می‌شویم که این دسته از اتفاقات را اتفاقات به‌ظاهر بد نام‌گذاری کردم.

    پس با این حساب هر اتفاقی که برایمان رخ می‌دهد به نفع ماست یا آن را همان موقع متوجه می‌شویم یا بعداً.”

    یعنی شما میفرمایید مرگ عزیزتان بر اثر بیماری ،سیل،زلزله و غیره که خانه و کاشانه شما را ویران کند، یا دستگیری بی دلیل شما یا عزیزتان و اعدام و.. و هزاران اتفاق ناگوار دیگر در زندگی شما همه خوب هستند و خیر و به نفع شما هستند؟؟؟؟؟؟
    اگر ممکن هست لطفا نفع این قضایا را برای من هم توضیح دهید ، بلکه فهم اینجانب بالا رود.
    نفع دیدن و شنیدن و یا حتی شخصا تجربه کردن تجاوزات جسمی و جنسی و روحی به بچه و دختر و پسر و زن و مرد … چیست که بعدا متوجه میشویم و این “بعدا” کی می آید؟؟؟؟

    پاسخ
  • سلام بر دوست گرامی
    مطلب خوب و جامعی بود
    ممنون از اطلاعاتتون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.